De Noorse Boskat-2


Karakter 

        

De Noorse Boskat heeft een geweldig karakter, ze zijn moedig en kennen geen angst. Boskatten staan bekend om hun manier van uit een boom klimmen, met hun kop omlaag. Ze zijn niet nerveus en rusteloos en zullen snel een nieuwe situatie accepteren. Ze kunnen ontzettend goed klimmen en demonstreren dit graag. Ten opzichte van mensen stellen deze katten zich zeer vriendelijk op, ze worden graag aangehaald en geknuffeld. Ze kunnen heel goed in huis leven, maar ze hebben wel het een en ander nodig om te kunnen klimmen en krabben. Noorse boskatten kunnen goed omgaan met andere katten rassen, honden en kinderen. De Noorse Boskat hecht zich meestal aan één persoon in het bijzonder, die hij zal volgen door dik en dun. Hij is een echte trouwe maat. Ze houden heel erg van aandacht van mensen, soortgenoten en honden maar kunnen ook heel goed alleen leven.

De Noorse Boskat houd van spelenderwijs iets te leren. Ze leren snel om aan een tuigje te lopen, een prooi of speeltje te brengen, te springen op commando en tegen je te praten. Als de kat genoeg te spelen heeft, en zijn spieren kan gebruiken heb je een gelukkige, mooie, interessante en liefhebbende vriend.

 

Verzorging

De voor het ras zo typische vettige en waterafstotende vacht maakt intensief onderhoud niet nodig. Ze hebben maar weinig vachtverzorging nodig. Buiten de ruiperiode kunt u de vacht met een grove kam of borstel zo nu en dan fatsoeneren. In de lente en vroege zomer maakt de kat een betrekkelijk korte, maar hevige rui door. De Noorse Boskat krijgt dan het uiterlijk van een kortharige kat maar dan met een volbehaarde pluimstaart. Het dode onderhaar blijft dan ook in de stuggere bovenvacht zitten en kan daar moeilijk te verwijderen klitten vormen. Daarnaast slikt de kat ze ook in. Het is dan ook nodig de vacht van deze katten in het voorjaar dagelijks uit te borstelen en te kammen.

 

Webdesign | Zoekmachine Optimalisatie