De Noorse Boskat

De Noorse Boskat

Internationaal kattenras

De Noorse Boskat is een halflangharige kat, die in 1977 officieel als internationaal kattenras is erkend. In de zomer kan men alleen aan de langharige pluimstaart zien, dat men hier te maken heeft met een raskat.

In de winter, als de Noorse Boskat zijn winterjas aantrekt, komt er een imposante kat tevoorschijn, die een kraag, een bef en knickerbockers heeft, terwijl de pluimstaart in de regel dikker wordt. Ook krijgt de Noorse Boskat dan een wollige ondervacht, die de kou tegenhoudt.

De Noorse Boskat heeft tussen de voetkussentjes onder zijn voeten lange haren zitten (zogenaamde sneeuwschoenen) hierdoor heeft hij in de winter meer grip op besneeuwde oppervlaktes.

De Noorse Boskat is een grote, zware en gespierde kat met een lang lichaam. De katers kunnen tussen de 5 en 10 kilo wegen, er zijn katers die zelfs nog meer wegen. De poezen zijn iets kleiner en wegen tussen de 3,5 en 6 kilo.

Ze staan hoog op hun poten en de poten zijn stevig. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. De voeten zijn rond en groot in juiste verhouding met de poten.

De Noorse Boskat
De Noorse Boskat
De Noorse Boskat

Meer informatie over onze Kirkenporten's katten?

Lees alles over onze katten.

Kirkenporten's katten
De Noorse Boskat

Spelenderwijs leren

De Noorse Boskat houdt van spelenderwijs iets te leren. Ze leren snel om aan een tuigje te lopen, een prooi of speeltje te brengen, te springen op commando en tegen je te praten. Als de kat genoeg te spelen heeft, en zijn spieren kan gebruiken heb je een gelukkige, mooie, interessante en liefhebbende vriend.

Contact opnemen

Karakter

De Noorse Boskat heeft een geweldig karakter, ze zijn moedig en kennen geen angst. Boskatten staan bekend om hun manier van uit een boom klimmen, met hun kop omlaag. Ze zijn niet nerveus en rusteloos en zullen snel een nieuwe situatie accepteren. Ze kunnen ontzettend goed klimmen en demonstreren dit graag.

Ten opzichte van mensen stellen deze katten zich zeer vriendelijk op, ze worden graag aangehaald en geknuffeld. Ze kunnen heel goed in huis leven, maar ze hebben wel het een en ander nodig om te kunnen klimmen en krabben. Noorse boskatten kunnen goed omgaan met andere katten rassen, honden en kinderen.

De Noorse Boskat hecht zich meestal aan één persoon in het bijzonder, die hij zal volgen door dik en dun. Hij is een echte trouwe maat. Ze houden heel erg van aandacht van mensen, soortgenoten en honden maar kunnen ook heel goed alleen leven.

De Noorse Boskat
De Noorse Boskat
100%
min
68%